Waarom als kandidaat-koper een Yacht Survey of aankoopkeuring laten doen bij de koop van een jacht of boot

  Waarom een yacht survey of aankoopkeuring?

  Als je van plan bent een jacht of boot te kopen, zijn er veel zaken waarmee rekening moet gehouden worden.

  Het kopen van een nieuwe boot of jacht is natuurlijk een spannende en leuke tijd, maar toch komt er meer bij kijken dan enkel een handtekening zetten onder een stippellijn. Er komt veel meer bij kijken: verzekering, eventueel een lening maar ook vooral: veiligheid.

  Hieronder ontdek je alles wat je moet weten over een yacht survey of aankoopkeuring, en hoe een yacht surveyor (jachtexpert) je kan helpen met het jacht van je dromen te vinden…

  Jacht kopen

  Wat is het doel van een Yacht Survey of jachtexpertise?

  Een yacht survey, yachtexpertise of aankoopkeuring is vooral van cruciaal belang bij de aankoop van een tweedehands jacht of boot. Een aankoopkeuring is een instrument dat je als toekomstig booteigenaar toelaat om een objectieve evaluatie te krijgen van wat je verteld wordt door:

  • de eigenaar die het jacht verkoopt;
  • de broker die het jacht voor de eigenaar verkoopt

  Met een onafhankelijke jachtexpertise heb je een belangrijke troef in handen bij de onderhandeling van de prijs. Bovendien zijn zowel de bank als de verzekeraar geïnteresseerd in de ware waarde van de boot. De bank bepaalt zo hoever ze willen gaan in een lening en de verzekeraar bepaalt zo de verzekerde waarde.

  Jacht kopen

  Wie kan mij helpen bij de aankoop van een tweedehands jacht of boot?

  Bekwame jachtexpert in België

  Bent u van plan om een tweedehands jacht of boot te kopen? Dan begint het succes van deze aankoop bij het kiezen van de juiste jachtexpert. Voor de meeste mensen is dit een moeilijke zoektocht, want het is een keuze die meestal genomen wordt op basis van vertrouwen. In België bestaan bijvoorbeeld geen organisaties die marine-experten reguleren.

  Sommige andere, buitenlandse organisaties pakken uit met mooie logo’s maar daarmee heb je als kandidaat-koper nog altijd geen enkel benul van de bekwaamheid van de jachtexpert. Immers: bij sommige organisaties volstaat het om gewoon een jaarlijks lidmaatschap te betalen om ‘member’ te zijn en zo een mooi logo te krijgen.

  Daarom is BYSC geen lid van een organisatie en bent u diegene aan wiens kant we staan. Hierdoor blijven wij 100% onafhankelijk. We behartigen enkel uw belang en niet dat van een of andere groep.

  Lees ook: De 3 specialiteiten van BYSC

  Bovendien krijgt u een ongezouten beeld krijgen van hetgeen u wenst te kopen: dus ook gebreken, beperkingen, schade, enzovoort. Hierdoor kan u veel beter bepalen of het echt de prijs is die u ervoor wilt betalen. Want de echte waarde van een jacht of boot zit niet in de prijs die men ervoor vraagt, maar de waarde die u er zelf aan hecht.

  Jacht kopen

  Hoe verloopt een yacht survey door BYSC?

  Een yacht survey bij BYSC gebeurt volgens een vast draaiboek waarin alle kleinste elementen van het jacht worden geïnspecteerd. Volgend op de yacht audit volgt een volledig rapport met adviezen, aanbevelingen en een lijst met alles wat nog zou moeten gebeuren.

  We voeren dus een gedetailleerde inspectie van alle delen van het jacht en de bijbehorende uitrusting. Denk hierbij aan constructieve punten (bijvoorbeeld barsten in de gelcoat) of een functionele analyse van motor en elektronica. Bovendien kijken we na of het jacht wel voldoet aan de wettelijke voorziene uitrusting.

  Het BYSC yacht survey wordt via PDF en in gedrukte vorm toegestuurd. Een uitgebreide toelichting van het rapport is ook inbegrepen, eventueel ter plaatse. Hierbij bespreken we de belangrijkste punten en antwoorden we op al uw vragen. We nemen hiervoor ruim de tijd om u van A tot Z bij te staan.

  Heeft u een mooi jacht te koop gezien? Laat ons er eens naar kijken en u helpen bij de objectieve beoordeling van uw droomjacht. Een Quick Scan hoeft niet veel te kosten, en u kan het kaf van het koren scheiden. Een veelbelovend jacht kan dan in veel groter detail bekeken worden in een Full Survey.

  Meer inlichtingen: info@bysc.be