Jacht verkopen? Waarom een yacht survey door yacht surveyor interessant is

  Skedemongske
  Sell yacht? Call in a yacht expert or yacht surveyor

  Meestal wordt een yacht expert ingeschakeld bij de aankoop van een tweedehands jacht. Iets minder vaak bij de verkoop van een jacht.

  De reden is duidelijk: bij de aanschaf van een boot wil de verstandige koper weten of hetgeen de verkoper of de broker hem vertelt eigenlijk wel overeenstemt met de realiteit.

  Woorden zoals ‘keurig jacht’, ‘ziet er goed’, enzovoort, klinken een beetje hol voor de koper, vooral omdat het toch een grote aankoop betreft. Jachten kosten een pak geld.

  Maar ook als u een jacht gaat verkopen, heeft een yacht survey heel veel meerwaarde voor het verkoopproces.

  Een yacht survey voor de verkoop van een jacht zorgt voor een toegevoegde meerwaarde

  Bij BYSC weten we dat een keuring ook interessant is voor diegene die de boot verkoopt. Normaal denkt de verkoper van het jacht: ‘een jachtexpert gaat er alle minpunten uithalen en de prijs drukken‘.

  Wel, dit hoeft zo niet te zijn.  Denken we maar aan de autoverkoop: waar koopt u het liefst een tweedehandsauto: bij een obscure verkoper langs de straat, of bij een bonafide autohandel?

  Wat doet deze laatste? Een gerespecteerde autohandel zal zelf de auto die ze verkoopt inspecteren.

  Ga maar eens kijken bij Mercedes-dealers bijvoorbeeld die hun tweedehandswagens verkopen (onder de noemer ‘Mercedes Benz Certified‘). Wat zeggen al deze verkopers, zonder uitzondering? ‘Al onze tweedehandsauto’s zijn op 125 punten getest’.

  Met andere woorden, zoiets geeft u als koper het vertrouwen van een degelijke aankoop. De verkoop gaat gepaard met een duidelijk overzicht van de staat van het voertuig. En de prijs? Die zal eerlijk zijn. Het gevolg is dat mensen veel sneller beslissen om tot een aankoop over te gaan en veel minder twijfelen.

  Een jacht verkopen volgt dezelfde principes als een auto of een huis verkopen

  Hetzelfde kan bij jachten en boten gedaan worden via een volledige of gedeeltelijke yacht survey: de verkoper kan een verslag van de staat van het schip laten opmaken door een jachtexpert en deze ook een eerlijke prijs laten voorstellen.

  De potentiële klant krijgt een volledig overzicht van wat hij koopt, en hij weet dat de voorgestelde prijs niet zomaar uit de lucht gegrepen is.

  Bovendien houdt u de koper van uw jacht nog lang te vriend omdat hij weet dat hij niet teveel betaald heeft. Als u hem eerlijk de staat van het schip heeft laten zien, vermijdt u latere betwistingen. Vooral voor professionele verkopers is dit laatste essentieel omdat een goede reputatie hen nieuwe klanten zal bezorgen.

  Daarom is het zowel voor individuele verkopers als professionele verkopers interessant om een yacht surveyor in te schakelen bij verkoop.

  Contacteer BYSC nog vandaag!

  Bezoek onze website www.BYSC.be of vraag inlichtingen via info@bysc.be.